Altın Boynuz Üzerinde İstanbul Seyri
Galata Köprüsü
Leonardo da Vinci İstanbul’a köprü yapmak istiyor
Galata köprüsünün kurulma düşünceleri çok eskilere gider.
Leonardo da Vinci Padişah 2. Beyazıt’a mektup göndermiş ve köprüyü yapmak istediğini iletmiştir.
Mektubun da : ‘Acizleri efendimizin Galata’dan İstanbul’a bir köprü yapacağını işittim. Lakin bu işe ehil bir kimse bulamadıklarını öğrendim. Bu işten anlayan kulunuz arzularınızı gerçekleştirebilir. Köprü yüksek bir kemer üzerine kurulacaktır. Fakat bu kadar yüksek kemerli bir köprü üzerinden kimsenin geçmek cesaretini gösteremeyeceğini düşündüğüm için kenarlarını tahta parmaklarla örteceğim. Kemeri o kadar yüksek tasarlamamın sebebi yelkenlilerin altından rahatça geçebilmeleri içindir’
Michelangelo’da İstanbul’a köprü yapmak düşüncesine dahil olmak istiyor
Fakat dönemin ulemaları bu duruma izin vermezler. Sonraları Michelangelo da İstanbul’a köprü yapmak istemiş fakat ona da dönemin Papa’sı 2. Jules izin vermemiştir.
Galata Köprüsü Nasıl Yapıldı
Bezmialem Valide Sultan köprüyü yaptırıyor
Köprü 1845 yılına gelindiğinde 2. Mahmut’un eşi Bezmialem Valide Sultan tarafından yaptırıldı. 500 metre uzunluğundaki köprü Karaköy ve Eminönü arasında yapıldı.
Galata Köprüsü Nerede, Nasıl Giderim?
Galata Köprüsü Eminönü ve Karaköy’ü birbirine bağlıyor. İstanbul’un her yerinden deniz ya da karayoluyla Eminönü ya da Karaköy’e gelerek köprüye ulaşabilirsiniz.
Altınboynuz’da Boğaz Seyri
Boğazın eşsiz manzarasında Altın Boynuzun girişinde oturup bir şeyler yemek istiyorsanız Galata Köprüsü’ne gidebilirsiniz.
Köprüde yapacağınız yürüyüşe gündüzleri balık tutmak için oltalarını sallayanlar eşlik edeceklerdir.
İstanbul’a Seyahat
Eşsiz bir kültür turizmi yaşamak, tarihin bambaşka köşelerinde gezinmek, tatilinize tarifsiz güzellikler katmak için, seyahat planlarınızı İstanbul’a yapın.